KREATIV VERKSAMHET

Teresia Björk 9 maj-12 juni 2021

9 maj – 12 juni visar Per Jonsson Dance Center och Ljusdalsbygdens museum utställningen ’att släppa ytan och våga hitta nakenheten’, med koreografen Teresia Björk. Utställningen består av Björks tidigare sceniska produktioner och visar hennes arbete med koreografi metodik och forskning i bilder, film och annan dokumentation. Delar av ett nyproducerat verk ’AMORF’, som är en hyllning till koreografen Per Jonsson, med nyskriven musik av Martin Landquist och scenografi av Caroline Romare premiärvisades 9 maj och kommer att framföras igen efter 17 maj.

Medverkande fotografer: Mats Lindgren, Håkan Larsson, Bengt Wanselius, Johanna Lindgren och Magnus Skoglöf. Objekt Sara Selander och text Charlotta P. Einarsson.

Läs mer om Teresia Björk TERESIA BJÖRK | DANCER|ACTRESS|CHOREOGRAPHER

Lamour❤️PJDC

Vi vill sammanföra professionella dansare och musiker i en opretentiös atmosfär att skapa tillsammans på plats i en avslappnad, skön klubbmiljö. Akterna är 15-20 min långa och varvas med klubbmusik.

Lamour❤️PJDC 

3 November på Stallet, Stenegård Järvsö

pjdc-(3-lamour-web
Välkommen till en magisk helkväll på Stallet i Stenegård där modern dans och musik samsas på scen för en vänlig, experimentell och feelgoodevenemang.
3 november – Stallet, Stenegård
19.00 – 23.00 Fri entré

Medverkande:
AKB
Emma Sörensen
LEHNBERG
Hara Alonso & Thomas Bjelkeborn
Slim Vic & Görgen Antonsson
Fredrik Quiñones
Sebastian Lingserius (KASS Dance)
Love Källman (KASS Dance)

akb
AKB

Emma Sörensen 1
Emma Sörensen

lehnberg-2016-web
LEHNBERG

SQ Hara
Hara Alonso & Thomas Bjelkeborn

Slim_Vic-Photo_Stéfan_Estassy-web
Slim Vic
www.slimvic.net

gorgen-web
Görgen Antonsson

fredrik-pfect-ball-2
Fredrik Quiñones

kroppsmaskiner_lingserius-1024x708
Sebastian Lingserius
www.kass-produktion.se/

Kallman_L_dans_lag
Love Källman
www.kass-produktion.se/

Arrangör: Per Jonsson Dance Center & Arrangörsföreningen Lamour med stöd och samarbete med Region Gävleborg, Studieförbundet Bilda Gävle Dala, Studieförbundet Vuxenskolan

Skapande skola i Los skola åk 1-9 med Arkeolog 8.

Kropp, dans/rörelse och värden

Workshops med fokus på värdegrund, resulterande i en flashmob i Järvsöbacken april 2014.

Los skola har i sin verksamhet fokuserat på värdena kärlek, respekt och vänskap. Arkeolog 8 tar sig an dessa värden genom dans. Genom kropp och rörelser öppnar workshopskonceptet upp för reflektion kring kärlek, respekt och vänskap i relation till kropp, grupp och kroppsspråk.

Body Brass i Hälsingland 2014/2015.

PJDC erbjuder Body Brass i skolor med start i Ljusdals kommun för åk 6 hösten 2014.

Body Brass med Jörgen Vedeler

Body Brass är mitt eget koncept som jag utvecklat utifrån min passion för dansen och musiken. Jag är Locking- dansare och trombonist och sökte ett sätt att vara i samklang med både dansen och musiken i en interaktiv miljö. Utifrån det skapade jag Body Brass med musiken, rytmiken och dansen som verktyg.

Body Brass utvecklar din dans och scennärvaro med hjälp av en närmare relation till rytm och musik. Konceptet låter dig via ett eller flera sekundära instrument (inklusive dans) utveckla din musikaliska perceptionsförmåga. Genom att involvera lekfulla rytmikövningar, blåsinstrument och rörelse med bl a inslag av street dance, bidrar konceptet till att skapa en länk mellan dans och musik som bildar harmoni.

Jag vill fånga, engagera och transformera mina deltagare med hjälp av gemenskap och frihet till uttryck.