Hem (old)

BOKEN OM PER JONSSON

Boken om koreografen
Per Jonsson finns att beställa på bestall@pjdc.se

 

 

 

[facebook]

 

AKTUELLT

PJDC har anställt tre dansambassadörer – Aleksandra Cigarcic, Madeleine Anderson och Jörgen Vedeler som arbetar med spridningen av dansambassadörer i länet. De arbetar för att bygga nätverk av nya kulturella plattformar i Hälsingland och sprida intresset för dans och professionell scenkonst bland ungdomar i glesbygd. Projektet är finansierat av Leader Hälsingebygden.

Jörgen Vedeler, Dansambassadör för PJDC har ett eget koncept som han går ut i skolor med:

Body Brass – Gehör, rytmik, rörelse och scennärvaro

”Body Brass är mitt eget koncept som går ut på att kombinera dans och musik i lekfulla lektioner för blåsinstrumentalister och även andra akustiska instrument. Spelnivån kan anpassas för både nybörjare och erfarna musikanter. Body Brass är inriktat mot gehör, rytmik, koordination, scennärvaro och inte minst att ha kul i en mindre grupp och öva samspel. Min grundtanke är att ge deltagarna möjlighet till utlopp för glädjen som finns i både musik och rörelse. Jag vill också erbjuda barn och ungdomar något annorlunda, som ett komplement till dagens musikutbildning och pedagogik”.

Klippet nederst är från förra årets Streetstar-festival då Jörgen och Theresa Gustavsson når finalen i Locking-kategorin.

Följ dansambassadörerna på facebook och läs mer under fliken ”verksamhet.”